|
|
Hout
De houten Profel kozijnen worden geproduceerd van topkwaliteit hout.

Houten kozijnen

Hout is een populair materiaal voor kozijnen en deuren. Door het evenwicht tussen een onvoorspelbaar natuurproduct en onze technische beheersing van ultramoderne fabricage en behandeling, bieden onze houten kozijnen naast de authentieke uitstraling dan ook een uitstekende isolatie. Houten kozijnen van Profel zijn onderhoudsvriendelijk en standaard uitgerust met inbraakwerend beslag. Met moderne freesmachines produceren wij maatwerk.

De grootste zorg en aandacht besteedt Profel aan de duurzaamheid, vormgeving en afwerkinggraad van de houten kozijnen. Onze houten kozijnen zijn voorzien van een zware houtselectie en standaard uitgerust met inbraakwerend beslag. De ecologische drenking op waterbasis en de toplaag verhogen de duurzaamheid van de profielen. Met o.a. een onzichtbare afwatering en een minimum aan groeven, voor gemakkelijk onderhoud, is Profel haar tijd ver vooruit.

Voordelen van houten kozijnen

  • Duurzaam
  • Kwaliteitsproduct
  • Warmte- en geluidsisolatie
  • Ecologisch behandeld

Profel werkt uitsluitend met de beste kwaliteit houtsoorten ‘meranti’ en ‘afrormosia’. In beide houtsoorten heeft Profel een klassieke en een moderne lijn. De mogelijkheden zijn enorm. Effectief gebogen ramen worden op de modernste CNC-gestuurde freesmachines bewerkt en steevast op maat gemaakt. Op die manier kunnen compleet ronde of ovalen kozijnen uit hout worden gemaakt. Daarnaast biedt Profel diverse elementen, zoals sierlijsten, kruisverdelingen en voorzetdorpels waarmee u naar wens uw eigen houten kozijnen samenstelt die perfect passen bij de stijl van uw woning. jouw stijl!

De authentieke uitstraling van hout, met de voordelen van kunststof? Profel introduceert houtlook kozijn Lino.

301_beglazing houten profielen

Beglazing

Profel assembleert zelf haar dubbele beglazing. Grote ‘jumbo’ glazen van 6 meter breed en meer dan 3 meter hoog worden volautomatisch op de snijtafel gelegd en versneden.

Profel produceert haar producten al vele jaren op basis van energiebesparende oplossingen. Tijdens de productontwikkeling en ons productieproces staan onderwerpen als kierdichting, efficiënte ventilatie en de toepassing van isolerend (triple!) en hoogrendementsglas centraal. Goed voor het milieu en voor uw comfort door perfecte warmte- en geluidsisolatie en bijzonder laag energiegebruik!

U heeft alle vrijheid om Profel ramen en deuren af te werken met beglazing naar keuze. Zo kunt u kiezen uit:

  • Figuurglas
  • Glas in lood
  • Gezandstraald glas

Kruiskozijnen
Kruiskozijnen tussen het dubbelglas zijn verkrijgbaar in gemoffeld aluminium (standaard 26 mm), koper (8 mm) of bekleed met structuurfolie. Net als de deuren en ramen kunnen ze ook in Bicolor worden uitgevoerd, zodat alles perfect op elkaar is afgestemd voor een woning in elke woonstijl.